kojinsyra: din ultimata lösning på hudpigmentering

har du försökt bli av med hyperpigmentering? Om ja, bör du veta om kojinsyra, som används som ett hudlättningsmedel i de flesta kosmetika.

undrar vad som gör denna ingrediens så speciell? Tja, från akne ärr till mörka fläckar, melasma till solskador, kan kojinsyra behandla en uppsjö av dina hudproblem.

i den här artikeln, låt oss diskutera djupgående om kojinsyra användning i hudvård, former, fördelar och eventuella biverkningar., Bläddra ner för att läsa mer.

Vad är kojinsyra och är det säkert?

kojinsyra är en naturlig metabolit som produceras från olika typer av svampar. Det lättar huden genom att förhindra produktionen av tyrosin, aminosyran som är ansvarig för att producera melanin (hudpigment). Det fungerar också som en antioxidant i dina hudvårdsprodukter.

vid undersökning i akuta, kroniska och reproduktiva studier hittades kojinsyra inte som ett toxiskt medel. Det absorberas långsamt i människans hud men når inte hälsorisktröskeln.,

källor och former av kojinsyra

Aspergillus oryzae är en av de svampar från vilka kojinsyra härrör. Det bildas också under jäsningen av japanska livsmedelsprodukter som sojasås och risvin.

det används speciellt i serum och depigmenteringskrämer. Du kan också hitta kojinsyra i olika former, inklusive pulver, rengöringsmedel och tvålstänger.

fördelar med kojinsyra

  • Melasma behandling: Melasma är ett vanligt hudtillstånd som uppstår på grund av hormonell obalans. Det bildar mörka fläckar på huden., Kojinsyra hjälper till att behandla melasma genom att lätta de pigmenterade områdena.
  • anti-ageing: kojinsyra är en UV-skyddande, känd för behandling av solskador. Detta minskar i sin tur dina åldersfläckar, fina linjer och rynkor, vilket gör att du ser ungdomlig ut.
  • Scar Lightening: kojinsyra kan fungera på ärren i din hud, orsakad av akne eller skador. Det skulle dock inte förbättra tjockleken på din ärrvävnad.
  • antibakteriella fördelar: kojinsyra är också berikad med antibakteriella egenskaper. Det kan hjälpa dig att bekämpa ett brett spektrum av vanliga bakteriella hudinfektioner., Därför kan kojinsyra blekna bort akne orsakad av bakterier.
  • antifungala effekter: kojinsyra anses vara ett antifungalt element. Det används i många antifungala produkter för att fördubbla deras effektivitet. Kojinsyra kan hjälpa dig att förhindra vissa svampinfektioner, som ringorm, jästinfektioner, candidiasis. Du kan använda kojinsyra tvål för att behandla dessa typer av svampinfektioner.

Rekommenderad dos av kojinsyra

många studier har utförts för att bestämma en säker koncentrationsmängd för kojinsyra., Enligt vetenskaplig forskning är kojinsyra säker att använda inom 1-4% koncentration i kosmetika.

två dubbelblinda studier visade att en kombination av 2% kojinsyra med 2% hydrokinon och 4% kojinsyra med 5% glykolsyra fungerar effektivt på pigmentering.

kombinationerna visade synliga resultat i 52% fall av pigmentering. Du bör dock strikt undvika överdosering av kojinsyra (över 4%) eftersom det kan leda till allvarlig hudirritation och känslighet.,

Tips om hur du använder kojinsyra i hudvård

eftersom kojinsyra kommer i många former som pulver, lotioner, serum etc, måste du komma ihåg följande:

1. Till exempel, när du använder pulver, blanda alltid kojinsyra med vatten/ lotion och följ produktinstruktionerna.

2. Vanligtvis börjar kojinsyra visa resultat inom två veckor. Om du vill se snabbare resultat kan du tillsätta glykolsyra till behandlingen.

3. När du applicerar kojinsyra krämer eller serum, ge lite tid för din hud att absorbera den helt.

4., För produkter som kojinsyra tvål och rengöringsmedel, rekommenderar vi dig att skölja bort det kort efter applicering.

5. Använd produkter enligt anvisningarna. Till exempel är ansiktsmasker endast avsedda att användas ibland. Medan du kan använda kojinsyra krämer varje dag.

6. Även om kojinsyraprodukter huvudsakligen används på ansikte och händer, kan du använda den på nästan alla delar av kroppen utom ögon, näsa, inuti munnen och privata delar.

biverkningar och försiktighetsåtgärder

även om kojinsyra har förklarats vara en säker ingrediens för kosmetisk användning, kan få personer möta milda biverkningar., Den vanligaste biverkningen av kojinsyra är kontaktdermatit .

märkbara symptom på kontaktdermatit är rodnad, irritation, utslag, svullnad hud och obehag. Personer med känslig hud eller individer som använder kojinsyra mer än den angivna mängden kan få kontaktdermatit.

om du använder kojinsyra under lång tid kan din hud bli känslig för solen. Det rekommenderas alltid att bära solskyddsmedel och skyddskläder för att undvika solskador.,

för att undvika några större biverkningar bör du vidta följande försiktighetsåtgärder vid användning av kojinsyraprodukter:

1. Applicera inte kojinsyra på skadad eller skadad hud.

2. Om du har allergier eller andra hudförhållanden, kontakta din läkare innan du använder någon produkt som innehåller kojinsyra.

3. Följ alltid instruktionerna på etiketten när du använder kojinsyraprodukter.

4. Om produkten är ordinerad, följ din läkares riktning utan att misslyckas.

5., Om utslag eller irritation uppstår efter användning av kojinsyraprodukter, sluta använda omedelbart och prata med din läkare om det.

inslagning

kojinsyra är expert på behandling av hyperpigmentering eller ärrbildning. Men du får inte använda den bara för att lätta din pigmenterade hud. Om du använder det för några speciella hudförhållanden, bör du konsultera en hudläkare för det bästa och säkraste sättet att använda kojinsyra.

om du letar efter ett botemedel mot dina mörka fläckar, har SkinKraft den bästa lösningen., SkinKraft ’ s Dark Spot Control Serum med Glow Boosters innehåller kojinsyra, vilket minskar mörka fläckar samtidigt som du erbjuder en jämn och strålande glöd.

börja med att känna din hud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *