Kinkajou (Svenska)

Kinkajous är däggdjur som är infödda till regnskogen i södra och Centralamerika. Dessa djur är arboreala, vilket innebär att de lever och foder i träd. Detta kan vara den perfekta platsen för dem att leva, eftersom kinkajous älskar att äta frukt! Läs vidare för att lära dig om kinkajou.,>

    Description of the Kinkajou

    These climbing mammals have wooly fur that consists of a top (outer) coat, and a bottom (under) coat to keep water out., Deras päls är en guldfärg, och underbeläggningen är grå. Kinkajous har runda öron, stora ögon och skarpa tänder. De har också en lång, prehensil svans som de kan använda för att gripa grenar.

    intressanta fakta om Kinkajou

    inte bara är kinkajous bedårande, men de är också faktiskt otroligt intressanta djur. De har en mycket specifik nisch i regnskogen, och har många anpassningar för att utnyttja deras livsmiljö.

    • icke-köttätande rovdjur – eftersom kinkajous har vassa tänder är de en del av den taxonomiska gruppen Carnivora., De flesta djur i Carnivora-gruppen är, som du kanske gissar, köttätare. Kinkajous är dock faktiskt växtätare. Frukt utgör den stora majoriteten av deras vanliga kost.
    • Arboreal Living – Kinkajous är otroligt anpassade till att leva i träd. De har en helt prehensil svans som de kan använda som en femte ”arm” för att gripa grenar med. Denna svans ger dem extra stabilitet under klättring. De kan också rotera sina fötter 180º för att bättre förstå grenar. Detta gör det möjligt för dem att flytta bakåt på grenar och klättra ner i träd först.,
    • nattligt beteende – som nattliga djur är Kinkajous mest aktiva på natten och sätter sina stora ögon för att arbeta och se i mörkret. De flesta av deras födosökningen sker mellan solnedgången och midnatt. Som ni kan föreställa er ett träd klättring djur kan göra, när solen kommer upp kinkajous välja en trevlig träd ihålig att tupplur i.
    • långlivad – när kinkajous är i mänsklig vård kan de vara ganska långlivade. Detta beror på att de är säkra från rovdjur och har tillgång till sjukvård. Den genomsnittliga livslängden för en kinkajou i fångenskap är 23 år., Den äldsta inspelade kinkajou var en 40 år gammal hane som heter Sugar Bear på Honolulu zoo.

    Kinkajous livsmiljö

    eftersom de lever i träd måste livsmiljöer ha skogar för att stödja kinkajous. De finns i tropiska regnskogar, bergskogar, torra skogar och små delar av skogar som finns på kanterna av savanner. De kommer att samlas på fruktbärande träd, trots att de är mestadels ensamma djur.

    Distribution av Kinkajou

    Kinkajous finns från Sierra Madres bergskedjan i Mexiko, till sydöstra Brasilien., De finns inte väster om Andes bergskedjan i Sydamerika.

    diet av Kinkajou

    den stora majoriteten – 90% – av maten en kinkajou konsumerar är frukt. De tycker särskilt om att äta fikon. Eftersom de äter så mycket frukt spelar de en viktig roll i fröspridning. Eftersom träd reproducera via frön inom frukt, när en kinkajou äter ett träd frukt, vad går in måste komma ut! Om en kinkajou äter en fikon, och sedan ”släpper” fröna en mil bort, som gör det möjligt för träd att sprida sig i ett längre intervall.,

    Kinkajou och mänsklig interaktion

    som med många andra regnskogar utgör avskogning en stor risk för kinkajous. När regnskogen skärs ner förstörs vitala livsmiljöer och kinkajous har färre träd att leva i. Avskogning orsakar också befolkningsfragmentering.

    När populationer separeras av stora, oframkomliga områden kan djuren inte reproducera sig mellan populationerna. Detta innebär att kinkajous i fragmenterade livsmiljöer är mer benägna att reproducera med en nära släkting, vilket orsakar genetiska defekter.,

    domesticering

    medan kinkajous hålls som husdjur, de är vilda djur och har inte domesticerade.

    gör Kinkajou ett bra husdjur

    i vissa stater är det lagligt att äga en kinkajou. Även om det är lagligt, att äga en kinkajou är hårt arbete. De kräver massor av färsk frukt för deras kost, och det måste vara mänsklig kvalitet för att hålla dem från att bli sjuk. Veterinärräkningar är mycket högre för exotiska djur, och förfarandena är farligare. Kinkajous är också nattliga, och kan mycket väl hålla dig uppe på natten.,

    Kinkajou Vård

    som arboreala djur, kinkajous måste förses med massor av klättring möjligheter. De är mest aktiva på natten, och måste förses med mat och motion vid den tiden. En mängd färsk frukt bör tillhandahållas, och kinkajous kompletteras ofta med hundkibble, majs och andra grönsaker.

    beteende Kinkajou

    Kinkajous är sociala, men endast på deras villkor. De är mestadels ensamma, men kommer att samlas när de matar på fruktträd. De kommer ibland samlas för socialisering och lek, grooming, eller sova tillsammans., De tenderar att stanna kvar på ett territorium, men de bor inte alltid i det territoriet ensam. De använder doftmärkning för att fastställa områdesgränser och kommunicera med varandra.

    reproduktion av Kinkajou

    efter reproducering föder en kvinnlig kinkajou en enda bebis. Hon kommer att göra sitt bo i ett träds ihåliga och lämna barnet medan hon föder för mat. Hon kommer att börja mata sin baby fast mat på åtta veckor, och han kommer att börja klättra på tre månader. Män kommer att förbli hos sin mamma lite över ett och ett halvt år, kvinnor kommer att stanna i två år.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *