Är ost Glutenfri?

Om du har en medicinsk anledning eller om du bara är nyfiken på glutenfria livsmedel, kanske du undrar om ost innehåller gluten.

de flesta ostar är verkligen glutenfria. Faktum är att enligt Celiac Disease Foundation är mejerigruppen en naturligt glutenfri matgrupp. Detta bör vara meningsfullt när du förstår var gluten faktiskt kommer ifrån-det är ett protein som finns i vissa korn, inklusive vete, råg och korn. Detta innebär att livsmedel från andra livsmedel grupper som mejeri (dvs., mjölk, vanlig yoghurt, ost), färsk frukt och grönsaker och kött innehåller inte naturligt gluten.

naturligtvis, med dagens innovativa recept och mångfald av livsmedel val, finns det potential för smältost, ost spreads eller livsmedel som innehåller ost som skall blandas med vete, råg, korn eller andra ingredienser som tandkött eller stabilisatorer gjorda av glutenhaltiga korn. Så, som en tumregel, använd dessa tre tips vid kontroll för att se om en ost innehåller gluten (och kontakta alltid din läkare eller registrerad dietist om du är osäker):

  1. kontrollera livsmedelsetiketten., Står det på förpackningen att det är glutenfritt? Märkning är frivillig och många livsmedel kan berätta rätt på förpackningen. Om det inte anges på förpackningen att det är glutenfritt, läs sedan matetiketten och kontrollera efter ord som vete eller gjord av vete, korn eller råg. Dessutom har Food and Drug Administration krav som tillverkare måste följa för märkning av livsmedel som glutenfria, så om det står det måste det uppfylla och är glutenfritt.
  2. forskning. Ring numret på matetiketten och fråga tillverkaren om den är glutenfri., Du kan också hitta mer information från QR-koden om du har en QR-kodläsare app på din smartphone eller surfplatta, eller du kan prova företagets hemsida också.
  3. köp naturliga, hårda ostar. För dem som undviker gluten är det alltid bäst att följa de två första tipsen. När det gäller ost är naturliga, hårda sorter som Cheddar, Gouda, Monterey Jack, Parmesan eller Swiss ett bra ställe att börja. Andra ostar kan vara okej, men du vill vara säker antingen genom att läsa matetiketten eller diskussion med tillverkaren (se tips nr 2).,

många människor som är nyfiken på gluten söker ofta information om laktos. Kolla in våra 12 tips här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *