Is kaas glutenvrij?

of u nu een medische reden heeft of gewoon nieuwsgierig bent naar Glutenvrij voedsel, u kunt zich afvragen of kaas gluten bevat.

De meeste kazen zijn inderdaad glutenvrij. Volgens de Stichting coeliakie is de zuivelgroep een van nature glutenvrije voedingsgroep. Dit zou zinvol moeten zijn als je eenmaal begrijpt waar gluten eigenlijk vandaan komt – het is een eiwit dat in sommige granen wordt aangetroffen, waaronder tarwe, rogge en gerst. Dit betekent dat voedingsmiddelen uit andere voedselgroepen zoals zuivel (d.w.z.,, ongeparfumeerde melk, gewone yoghurt, kaas), vers fruit en groenten, en vlees bevatten van nature geen gluten.

met de huidige innovatieve recepten en de diversiteit aan voedselkeuzes is er natuurlijk de mogelijkheid dat smeltkaas, kaasmeersels of kaas bevattende levensmiddelen kunnen worden gemengd met tarwe, rogge, gerst of andere ingrediënten zoals gommen of stabilisatoren op basis van glutenbevattende granen. Gebruik als vuistregel deze drie tips om te controleren of een kaas gluten bevat (en raadpleeg altijd uw arts of geregistreerde diëtist bij twijfel):

  1. controleer het voedseletiket., Staat er op de verpakking dat het glutenvrij is? Etikettering is vrijwillig en veel voedingsmiddelen kunnen u vertellen recht op de verpakking. Als er niet op de verpakking staat dat het glutenvrij is, lees dan het voedseletiket en controleer op woorden als tarwe of gemaakt van tarwe, gerst of rogge. Ook heeft de Food and Drug Administration eisen die fabrikanten moeten volgen voor het etiketteren van voedingsmiddelen als glutenvrij, dus als het dit vermeldt, moet het voldoen en is het glutenvrij.
  2. onderzoek. Bel het nummer op het voedseletiket en vraag de fabrikant of het glutenvrij is., U kunt ook meer informatie vinden in de QR-code als u een QR-codelezer-app op uw smartphone of tablet hebt, of u kunt ook de website van het bedrijf proberen.
  3. koop natuurlijke, harde kazen. Voor degenen die gluten vermijden, is het altijd het beste om de eerste twee tips te volgen. Als het om kaas gaat, zijn natuurlijke, harde variëteiten zoals Cheddar, Gouda, Monterey Jack, Parmezaanse kaas of Zwitsers een goede plek om te beginnen. Andere kazen zijn misschien goed, maar u wilt er zeker van zijn door het lezen van het voedseletiket of overleg met de fabrikant (zie tip Nr. 2).,

veel mensen die nieuwsgierig zijn naar gluten zoeken vaak informatie over lactose. Bekijk hier onze 12 tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *