Blue-footed Booby Life History


gedrag

Blue-footed Booby courtship herinnert aan de gestileerde rituelen van albatrossen, hoewel het niet zo complex is. Mannetjes selecteren en verdedigen een klein nestgebied en landen in de buurt van de potentiële nestplaats met hun opmerkelijke blauwe voeten verspreid in display tegen hun bleke buiken. Ze marcheren dan rond op een overdreven manier, het verhogen van de uitgespreide voeten op en naar buiten., Vrouwtjes tonen ook hun voeten aan potentiële partners, en mannetjes lijken te selecteren vrouwtjes met helderdere voeten (en vice versa). Het paar selecteert samen de nestplaats binnen het territorium van het mannetje. Nestvogels slapen samen bij het nest; één ouder per keer gaat naar zee om zich te voeden, en ze broeden om de beurt de eieren uit. Mannetjes vernietigen soms ook eieren, mogelijk als het vaderschap in het geding is; de grotere vrouwtjes paren regelmatig met andere mannetjes dan hun partners (in ongeveer de helft van de onderzochte paren)., Eieren komen ongeveer 4 dagen na elkaar uit, met als gevolg dat de oudere kuikens veel groter zijn dan hun broers en zussen en ze soms aanvallen. Nestlings kunnen ook worden aangevallen door andere soorten booby, zoals Nazca Booby, die nestelen in de omgeving. Bij het foerageren voeren Blauwvoetbeentjes snelle duiken uit, waarna ze meestal direct terugkeren naar het wateroppervlak, maar ze kunnen ook onder water zwemmen met hun vleugels, op jacht naar prooi.

terug naar boven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *