Sjove fakta om ugler

kvindelige ugler er større og tungere end hannerne af deres art.

en stor hornugle vejer omkring 3 4 – 4 pund. 25.7 gram (næsten en ounce), mere end øjnene på et 200 pund menneske.
sneklædte ugler vejer omkring 4 pund. Men den store grå ugle, som er større end den store hornede eller snedækkede ugle, vejer kun 2-3 pund. En sultende Storgrå ugle blev genvundet, der kun vejede ¾ Pund.O Owll halse er længere og tyndere end de ser ud. De lange, tykke fjer, der dækker nakken, får den til at se kort og fed ud., Ugler kan vride halsen for at dreje hovedet omkring 270 grader-omkring about af en fuld cirkel-uden at bevæge skuldrene. ugler har ikke øjenkugler. Øjnene er lange og formet mere som et rør. Ugle øjne kan ikke vende i deres stikkontakter på grund af denne form. ugler og de relaterede natkjoler (inklusive Piskefattige testamenter og nightha .ks) er blandt de eneste fugle, der har et større øvre øjenlåg end nedre øjenlåg. Det, deres fremadvendte øjne og fjerdække ved bunden af deres næb, får dem til at virke mere menneskelige end andre fugle., Deres menneskelige klingende stemmer er en af grundene til, at så mange kulturer over hele verden har historier og folklore om ugler.ugler kan se om dagen. Deres elever bliver ikke så små som vores i skarpt lys, så for at blokere det ekstra lys lukker de ofte øjnene halvvejs eller mere. De kan se søvnige eller endda halvt i søvn, når de virkelig er vågne og opmærksomme.
Synsceller (kaldet stænger og kegler) er i nethinden hos alle dyr. Men fugle og primater (inklusive mennesker) har et specielt område i nethinden kaldet fovea, hvor disse synsceller er specielt koncentreret., I høge og ugler er fovea på den øverste del af nethinden, så ting under uglen ser usædvanligt klare ud. Dette hjælper dem med at jage på jorden. Når ugler lukker øjnene halvvejs, de blokerer himlen og noget af sollyset, men kan stadig se jorden under perfekt.
i mørke, eller når bytte er skjult af sne eller høje ukrudt, ugler nødt til at lokalisere både retningen af og den nøjagtige afstand fra deres bytte. (I totalt mørke, hvis de griber for kort, vil de savne og kunne kollidere på jorden.) Ugleører er skæve-den ene er længere fremad og den ene højere end den anden., Når en ugle hører lyden af en mus så højt som muligt i begge ører, har den retningen. Og fordi ørerne er skæve, når musens lyd det ene øre et splitsekund, før det når det andet. Denne forskel gør det muligt for uglens hjerne at beregne den nøjagtige afstand fra musen.O Owll fjer er fløjlsagtige tykke og bløde, absorberer meget af lyden af deres flyvning. Deres vinger er store for deres vægt, så de kan slå langsomt, mens de flyver, hvilket gør deres flyvning endnu mere støjsvag., Og deres primære fjer (vingefjerene, der stikker ud som fingre) har en kamlignende kant, der bryder whohoosh af hver wingingbeat i hundredvis af tinier whohooshes. Denne stille flyvning har to formål. For det første gør det nemt for uglen at snige sig på sit bytte. For det andet tillader det uglen at fortsætte med at høre byttet i mørket, selv når uglen flyver ind. O Owll mavesaft kan ikke opløse knogler, pels, fjer eller tænder. Hvis disse dele kom ind i tarmene og splintrede, kunne uglen dø. Så alle disse dele sidder fast i et kammer i uglens mave kaldet kråsen., Om en gang om dagen trækker uglens mave sig sammen, klemmer al væsken, supper mad ind i tarmene, og derefter spytter uglen den venstre over pels, knogler, fjer og tænder i en ren afrundet klump kaldet en pellet.ugler har fire tæer-tre foran og en bagved. Men en af en ugles forreste tæer er modsat, som vores tommelfinger. Når en ugle sidder eller griber bytte, sætter den sin tommelfinger tå bagud. Når du ser nøje på billeder af levende ugler, se om du kan se de to tæer på hver fod.de fleste ugle tæer har fjer hele vejen ned til den lange, skarpe klo., Disse fjer beskytter fødderne mod kulde og fra små issplinter, når de griber bytte under sne.
den mindste ugle er Elveruglen, som er 5 – 6 tommer høj og vejer omkring 1.ounce. (En kvart pund hamburger, uden boller, pickle eller ketchup, er tungere end to Elf ugler.)
De fleste ugler laver ikke deres eget rede. De hekker normalt i et træhulrum eller i en gammel krage, ravn eller ha nestk reden. Elveruglen reder normalt i spættehuller, der er gravet ned i store kaktusplanter.
nogle ugler vandrer hvert år, som Sa.-whhet og Long-eared ugler., Nogle opholder sig i samme område hele året, ligesom de store hornede og spærrede ugler. Nogle flytter sydpå uregelmæssigt. Hvert år trækker et par snedækkede ugler sig tilbage fra Arktis, men mange flyver sydpå i år, hvor deres yndlingsfødevareforsyning, små pattedyr kaldet lemmings, falder i antal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *